Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
sok pomarańczowy 2 szklanki
budyń śmietankowy 2 paczki na 3/4
herbatniki około 30 szt
fix do śmietany 4 paczki
śmietana tortowa 0,5 l
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinka

Kroki postępowania

1
Jaja ubijamy ze szklanką cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem i posmarowaną olejem. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor i studzimy.
Krok 1 - Brzoskwinka foto
2
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w drobną kosteczkę. Z soku Sok z brzoskwini i 1,5 szklanki soku pomarańczowego zagotować i dodać wymieszane budynie w 1/2 szklanki soku pomarańczowego. Mieszać aż zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy pokrojone brzoskwinie, mieszamy i ciepłe wylewamy na upieczony wcześniej biszkopt ischładzamy.
Krok 2 - Brzoskwinka foto
3
Śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixami. Wyłożyć na masę brzoskwiniową. Na wierzchu układać herbatniki.
Krok 3 - Brzoskwinka foto
4
Podawać po schłodzeniu (około 2 godziny).
Krok 4 - Brzoskwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 19.09.2012 16:40
ekstra;)
wiola333 05.09.2012 09:59
mniam
Wafelek2601 25.08.2012 08:56
Super
Marta1986 09.08.2012 18:34
mniam
fijolek91 15.07.2012 17:21
super:)
Mati3 28.06.2012 19:42
fajne:)
Sylwia26 28.06.2012 11:08
aż ślinka leci , mniam :)
berys18 09.06.2012 13:31
smakowicie wygląda
dianix 11.05.2012 22:01
bardzo apetycznie wyglada
Aneta41 11.05.2012 17:09
mm pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak