Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini mazurki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
czekolada mleczna 1/2 tabliczka
czekolada gorzka 1/2 tabliczka
masa toffi 1/2 puszka
migdały
rodzynki
posypki cukrowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mini mazurki.

Kroki postępowania

1
Ciasto gotowe francuskie rozłożyć, pokroić w prostokąty. Boki zwinąć i pognieść lekko widelcem. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Krok 1 - Mini mazurki. foto
2
Upieczone mazurki polać czekoladą bądź masą toffi / kajmakową. Udekorować wg upodobań.
Krok 2 - Mini mazurki. foto
3
Takie ciastka są pyszne nie tylko na święta. Szybko znikają ze stołu.
Krok 3 - Mini mazurki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.04.2012 18:46
zrobię za rok
stokrotka 12.04.2012 13:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak