Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowo-maślany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier puder 7 łyż.
masło 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowo-maślany

1,5 szklanki mleka wlewam do rondla i gotuję. Resztę mleka, 1/2 szklanki dokładnie mieszam z proszkiem budyniowym i wlewam do gotującego się mleka, mieszam, chwilę gotuję, wyłączam ogień i pozostawiam do ostudzenia. Miękkie masło ucieram w makutrze pałką z cukrem pudrem na białą masę. Zimny budyń dodaję stopniowo łyżką do masy maślanej i dalej ucieram. Miksuję tak długo aż masa będzie biała i wyraźnie puszysta. Gotowym kremem przekładam ciasta czy ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak