Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czereśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 500 g
cukier 3 łyż.
woda 1 litr
cynamon 1/2 łyżecz.
makaron 100 g
Goździki całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czereśniowa

Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Czereśnie myję, usuwam pestki, wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaję cukier i gotuję ok. 20 minut. Po tym czasie doprawiam zupę cynamonem, dodaję gożdzika. Na talerze rozkładam ugotowany makaron, zalewam czereśniową zupą. Podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cikakameku 28.07.2012 21:44
w sam raz na lato
SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:56
zaskakujace
ronald88 12.04.2012 19:00
super
stokrotka 12.04.2012 13:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak