Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z nektarynkami i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
śmietana 30% 250 g
cukier puder 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nektarynkami i galaretką

Galaretkę cytrynową rozpuszczam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno. Ostudzoną, prawie tężejącą galaretkę dodaję do ubitej smietany, miksuję, aż powstanie pianka. Pozostałe dwie brzoskwiniowe galaretki rozpuszczam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zostawiam do ostudzenia. Na biszkopt wykładam masę piankową, a na to tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 15.04.2012 12:14
mniam
jolanta19 14.04.2012 15:17
mniam
Justyna Jussstiii 12.04.2012 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak