Ciasto z nektarynkami i galaretką

Ciasto z nektarynkami i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt.
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
  • śmietana 30%

    250 g
  • cukier puder

    3 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową rozpuszczam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno. Ostudzoną, prawie tężejącą galaretkę dodaję do ubitej smietany, miksuję, aż powstanie pianka. Pozostałe dwie brzoskwiniowe galaretki rozpuszczam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zostawiam do ostudzenia. Na biszkopt wykładam masę piankową, a na to tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

15.04.2012 12:14
mniam

jolanta19

14.04.2012 15:17
mniam

Justyna Jussstiii

12.04.2012 19:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat