Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z groszkiem w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
groszek konserwowy 3/4 puszki
bulion 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść
szynka 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z groszkiem w galarecie

Kroki postępowania

1
Jajka gotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki, oprószyć solą i białym pieprzem.
Krok 1 - Jajka z groszkiem w galarecie foto
2
W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do ostygnięcia. Na głęboki talerz (taki jak na zupę) wyłożyć osączony z zalewy groszek konserwowy i ułożyć na nim połówki jajek.
Krok 2 - Jajka z groszkiem w galarecie foto
3
Zalać tężejącym bulionem i udekorować różyczkami wykonanymi z paseczków szynki oraz gałązkami natki pietruszki.
Krok 3 - Jajka z groszkiem w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.10.2012 21:50
Bardzo apetyczne - prawdziwa ozdoba stołu w czasie przyjęć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak