Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny żurek z jajkami i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurek śląski 0.5 butelki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
marchew 1 szt
jaja 3 szt
kiełbasa
żeberka 1 szt
przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki
cebula 0.5 szt
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żurek z jajkami i kiełbasą

Wlewamy ok 2litry wody do garnka,wkładamy żeberko i gotujemy,trzemy marchewkę na grubej tarce,cebulę kroimy w kostkę i czosnek przecieramy. Wrzucamy do garnka. Jaja gotujemy osobno w osolonej wodzie.Kiedy zupa zacznie wrzeć,wlewamy żurek z butelki i gotujemy jeszcze chwilę,wrzucamy kiełbasę, przyprawiamy po czym dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.08.2012 23:18
Ładne zdjęcie.
EWI 12.04.2012 08:54
EWI lubi żurek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak