Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z cebula i cytryną w oleju

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 3 szt
ziele angielskie 4 szt
cytrynka 1 szt
olej 1 szklanka
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z cebula i cytryną w oleju

Śledzie wymoczyć przez 3h, następnie pokrój w małe kawałki. Cytrynę umyj, sparz pokrój w cienkie plastry. Cebule pokrój w piórka. Na dnie słoika ułóż cebulę, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 plastry cytryny. Nałóż kawałki śledzia. Czynność powtarzaj aż do wyczerpania składników. Wierzch słoja powinna przykrywać ostatnia warstwa cebuli z przyprawami. Zalej wszystko olejem. Całość odłóż na około 24 godziny do schłodzenia. Śledzia podaj z powstałą cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.12.2012 22:30
wspaniale wygląda
Kikiriki 01.05.2012 22:07
fajne
Rafał10 24.04.2012 11:49
Bardzo ładnie wygląda :) uwielbiam rybki pod każdą postacią !
przemek20008 12.04.2012 00:09
pyszka
msmariusz 11.04.2012 23:08
ciekawie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak