Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzybroda- śląska zupa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1/2 kg
kapusta biała 1 szt
żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 2 szt
koper 1 pęczek
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda- śląska zupa

Kapustę opłukać i poszatkować. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do wrzącej wody wrzucić świeże żeberka, opłukaną i poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki, liść laurowy, koperek posiekany, Warzylion. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Na smalcu usmażyć na złoty kolor cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Zagęścić nią zupę i doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.07.2012 23:10
Cóż za nazwa! :)
Kikiriki 01.05.2012 22:08
super
Kikiriki 01.05.2012 22:08
super
agunesu 12.04.2012 09:15
jadlam ta zupe ale nie widzialam ze tak sie nazywa :)
przemek20008 12.04.2012 00:09
smakowicie wyglada
msmariusz 11.04.2012 23:09
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak