Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 0,5 kg
kiełbasa wiejska 2 laski
przecier pomidorowy 200 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
por 1 szt
przyprawa do fasolki 1 łyżek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.

Na następny dzień dolewamy do niej około 2,5 litra wody, dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa, kostkę rosołową i gotujemy około 40 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę i gotujemy 15 minut.

Pod koniec dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.08.2013 19:31
uwielbiam mniam
daria2911 23.04.2012 14:43
uwielbiam
Karolinka111 12.04.2012 00:18
mniam
foczka-ks 11.04.2012 23:17
tak pięknie podana
parysek10 11.04.2012 22:29
ależ apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak