Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
marynata :
woda do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Boczek moczymy we wcześniej przygotowanej marynacie : na 1 litr wody 3 łyżki soli. Wymoczony boczek posypujemy przyprawami : zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa, papryka mielona ,rozmaryn, majeranek i kucharek. Mięso przyprawione wykłądamy na blachę i pieczemy około 2 godz, w zależności od grubości boczku.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.06.2013 21:14
Nie ma to jak taki domowy boczek!
aisza1 11.03.2013 10:59
też piekę sama
Bernadeta1 03.03.2013 00:16
jest bardzo smaczny
EmciaPichci 08.01.2013 20:11
pycha!
Piotr-21 21.05.2012 22:27
pycha
dianix 01.05.2012 19:32
szczególnie świeży
Norgiusz 19.04.2012 07:24
super!
ewaa 14.04.2012 22:35
smaczny
Ewelina47 13.04.2012 13:45
pieczony boczuś najlepszy
Robert10 13.04.2012 05:07
apetyczny
teresa18 12.04.2012 17:01
od czasu do czasu nie zaszkodzi taki smaczny zjeść
Mati13 12.04.2012 13:54
bardzo smaczny
Dorian 12.04.2012 09:23
super
foczka-ks 11.04.2012 23:18
i ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak