Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z pomidorami i boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle (kokardki) opakowanie
boczek 15 dkg
cebula 1 szt
jaja 4 szt
parmezan starty do smaku
olej 1/3 szklanki
śmietana słodka 3/4 szklanki
sól, pieprz do smaku
pomidory 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z pomidorami i boczkiem

Boczek pokroić w kostkę, wrzuć do garnka i delikatnie podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj cebulę pokrojoną w małe paski i podsmaż delikatnie - tak, by wszystko zmiękło. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Do miski wbij jajka, wsyp 2 łyżki parmezanu, dodaj śmietanę i wymieszaj. Odcedź makaron i wrzuć do garnka po gotowaniu. Dodaj boczek z cebulą, wymieszaj. Wlej jajka z serem i szybko mieszaj na małym ogniu, aż jajko się lekko zetnie. Na koniec posypać parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 21.05.2012 20:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak