Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
margaryna 10 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 sztuki
kapusta biała 3 liście
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonki

Kroki postępowania

1
Na dno dużego parowaru włóż margarynę a następnie dno wyłóż kilkoma liśćmi świeżej, białej kapusty( może być też pekińska).
Krok 1 - Duszonki foto
2
Następnie w parowarze układaj warstwami:
- pokrojone w półplasterki ziemniaki
- boczek pokrojony w słupki albo grube kostki
-pół plastry cebuli
- całość posypane pieprzem i solą.
itd. aż skończą się składniki.
Krok 2 - Duszonki foto
3
Całość duś do miękkości. Podawaj ze szklanką kwaśnego mleka lub maślanki:) Pycha:P
Krok 3 - Duszonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.04.2013 11:59
Lubie takie ziemniaczki, są smaczne :-)
Wafelek2601 11.10.2012 08:26
Pyszne
gosia561 26.06.2012 23:36
ale super zestaw
gosia1988 20.06.2012 08:59
super
Magdalena/26Mooi 16.06.2012 18:06
bardzo dobre
Katarzyna59 02.05.2012 21:14
uwielbiam, u mnie nazywają się prażone, polecam gorąco!!!
sunnymood 26.04.2012 21:29
mmm, ale bym takie zjadła/...
smile 25.04.2012 10:32
Lubię takie:)
misia53 12.04.2012 12:03
świetne , robię to bez parowaru ,normalnie w rondlu
Cukiereczek13 11.04.2012 19:24
ekstra :) szkoda, ze nie mam parowaru :(
Mysiunia 11.04.2012 18:55
uwielbiam je :) ja daję jeszcze marchewkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak