Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny baranek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka krupczatka 25 dag
margaryna 20 dag
mąka ziemniaczana 8 dag
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyż
cytrynka 1 szt
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny baranek

Żółtka jaj ucieramy z cukrem i margaryna,dodajemy make ziemniaczną i krupczatkę,proszek do pieczenia i sok z cytrynt(można też zetrzeć skórkę z cytryny i dodać do wypieku). Osobno ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy barnka i pieczemy w piekarniku ok 50min w tem 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie robimy polewe-sok z cytyny utarty z cukrem pudrem i polewamy naszego barnka. Można go takze ładnie przybrac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 26.07.2012 22:14
superowy
melonik 26.07.2012 22:14
superowy
Andzia1977
Andzia1977 09.05.2012 20:45
świetny
Andzia1977
Andzia1977 09.05.2012 20:45
świetny
eli82 01.05.2012 10:55
świetny
Aneta41 23.04.2012 13:57
wygląda bardzo ładnie
kate.500 21.04.2012 13:54
piekny
kbj31 19.04.2012 21:55
piękny
Juleczka20 12.04.2012 16:34
śliczny baranek
dwa pokoje z kuchnią 11.04.2012 19:09
ale ma mordke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak