Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy a'la da grasso

5.0
(86)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 330 g
majonez 3 łyż.
czosnek 2 ząbki
cukier 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy a'la da grasso

Do naczynia (najlepiej do słoiczka po majonezie) przekładam jogurt naturalny. Dodaję dwa przeciśnięte przez praskę obrane ząbki czosnku. Następnie dodaję do całości majonez i mieszam. Dodaję cukier, bazylię, oregano, pieprz i sól do smaku. Dokładnie wszystko mieszam i zakręcam słoiczek. Wstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby sos przeszedł smakami. Podaję do pizzy, zapiekanek, frytek itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak