Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula czerwona karmelizowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1 kg
cukier trzcinowy 1/3 szkl.
ocet balsamiczny 1/3 szkl.
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pieprz mielony do smaku
woda 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula czerwona karmelizowana

Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Przełożyć do teflonowego rondla i dodać przyprawy oraz wodę.
Mieszać do zagotowania i rozpuszczenia cukru.
Dusić 35-45 minut, aż płyn odparuje, a cebula zrobi się ciemna i miękka.
Gotową cebulę przełożyć do słoika i wstawić do lodówki.
Dodawać do smażonej kiełbasy, zup, sosów, zapiekanek, pizzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 09.05.2012 15:54
idealna do pasztetów domowej roboty, palce lizać!
Habibi 12.04.2012 00:27
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak