Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z gruszek i czekolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt.
czekolada gorzka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z gruszek i czekolady

Czekoladę łamię na kostki, stapiam w kąpieli wodnej (w tym celu ustawiam naczynko z czekoladą na garnku, w którym gotuje się woda) bądź roztapiam w miseczce w mikrofalówce. Gruszkę (najlepsza będzie konferencja) dokładnie myję pod bieżącą wodą, kroję za pomocą krajalnicy czy robota kuchennego w cienkie plasterki. Następnie gruszkowe plasterki układam dachówkowo - tak aby jeden plaster zachodził na drugi - na płaskim talerzu. Polewam plastry gruszki stopioną czekoladą. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 11.04.2012 20:04
swietny pomysl..
dwa pokoje z kuchnią 11.04.2012 19:15
fajny pomysł
zdzichu 11.04.2012 16:06
smaczne
stokrotka 11.04.2012 15:48
mniam....
monika1968 11.04.2012 15:46
Fajne
Paweł10 11.04.2012 15:44
ekstra :-0
Justyna87 11.04.2012 15:37
ŚWIETNE:-)
Kekerboom 11.04.2012 15:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak