Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seromak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 250 dag
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 20 dag
ser biały 1 kg
masa makowa 450 dag
budyń 1 op
jogurt naturalny 5 łyżek
cukier kryształ 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Seromak

Mąkę wsypać do miski, dodać do niej 2 jajka oraz rozpuszczoną margarynę ( pół kostki), proszek do pieczenia i cukier zwykły. Z tych składników zagnieść ciasto. Blachę dobrze wysmarować i wyłożyć na nie wyrobione ciasto. Popiec przez ok. 20 minut w średnio rozgrzanym piekarniku. W międzyczasie rozrobić ser. Ucierając go z ; budyniem, rozpuszczoną margaryną (0,5 kostki), cukrem pudrem i 1 całym jajkiem. Na podpieczony spód wyłożyć najpierw masę makową, na to masę serową. Zapiekać w piekarniku około 50 minut. Na wierch można zrobić polewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.04.2012 12:17
bardzo dobre ciasto
ben-ka 11.04.2012 16:09
lubię to ciasto.
Kekerboom 11.04.2012 15:35
super
1j1o1l1a1 11.04.2012 15:18
takie połączenie lubię:)
agunesu 11.04.2012 14:24
niezle ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak