Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPARAGI A LA POMPADOUR

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
masło 10 dag
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cytryna 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZPARAGI A LA POMPADOUR

Szparagi obrać, umyć, przewiązać i ugotować w osolonym wrzątku. Wyjąć ostrożnie z wody osączyć, i pokroić na kawałki przechowywać w ogrzanej serwetce. Do rondla włożyć masło, żółtka, dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny,. Rondel umieścić w kąpieli wodnej i podgrzewając mieszać do otrzymania sosu o konsystencji kremu. Przyprawić solą i pieprzem. Ciepłe szparagi położyć na talerzu polać sosem i podać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 19.05.2012 01:32
smaczne i zdrowe
Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:34
super
Renata16 15.04.2012 15:28
uwielbiam szparagi
parysek10 11.04.2012 15:14
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak