Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak smażony na winie i maśle z zielonymi warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
maslo 1 1/4 Kostka
brokuły 1 szt
por 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
papryka 1 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak smażony na winie i maśle z zielonymi warzywami

Kroimy kurczaka w paseczki rozgrzewamy maslo na patelni podsmazamy kurczaka az do zarumienienia , podlewamy winem i smażymy aż całe wino ładnie wyparuje. doprawiamy do smaku solą pieprzem i słodką papryką. Dodajemy wszystkie warzywa dusimy pod przykryciem około 5 minut tak przygotowana potrawe możemy podać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 13.06.2012 11:04
fajne
parysek10 11.04.2012 15:16
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak