Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuj z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cukinia 300 g
papryka czerwona 150 g
pomidor 2 szt.
ser żółty 100 g
pomysł na ratatuj 1 szt.
cebula 1 szt.
olej 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuj z mięsem mielonym

Umyte pomidory i paprykę kroję w grubszą kostkę, a ogórki (cukinię) w plasterki. Na patelni na oleju podsmażam obraną, drobno posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni lekko, dodaję mięso mielone i smażę kilka minut, aż się zrumieni. Dodaję następnie paprykę i ogórki (cukinie) i smażę ok. 5 minut. Zawartość torebki mieszam z 200 ml zimnej wody, dolewam do mięsa i warzyw i zagotowuję. Gotuję jeszcze 2-3 minuty, po czym dodaję pokrojone pomidory i mieszam. Całość wlewam do naczynia żaroodpornego, posypuję startym serem. Zapiekam w nagrzanym do 180*C piekarniku około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 03.08.2012 12:59
z miesem mielonyjm, fajna wariacja, ja zawsze wege robie
Joanna46 11.04.2012 14:34
Szybkie jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak