Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUKSELKA PO POLSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 80 dag
żółtko jajek 4 szt
natka pietruszki 1 łyżka
masło 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BRUKSELKA PO POLSKU

Brukselkę ugotować we wrzątku, osolić, odcedzić i osączyć. Ułożyć na okrągłym półmisku i posypać posiekanymi żółtkami, wymieszanymi z posiekaną natka pietruszki. Przed podaniem polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 26.04.2012 13:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak