Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA PO RZYMSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 szt
pomidor 30 dag
ogórek 40 dag
cebula 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
ocet
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA PO RZYMSKU

Strąki papryki, pomidory i cebule oczyścić, pokroić w plasterki. W emaliowanym garnku ułożyć je warstwami, posypując solą i pieprzem. Dodać masło, posiekany ząbek czosnku i bulion, trochę majeranku i tymianku. Przykryć i udusić. Przed podaniem doprawić octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak