Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa kakaowa błyszcząca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 łyż.
śmietana 18 proc 2 łyż.
kakao 3 łyż.
masło 60 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa kakaowa błyszcząca

Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody i odstawiam na kilka minut aby napęczniała. Do rondla wkładam cukier, śmietanę, kakao i masło. Podgrzewam, aż składniki dokładnie się połączą. Trwa to kilka minut. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewam ją w tej samej wodzie aż dokładnie się rozpuści. Rozpuszczoną, ciepłą żelatynę dodaję do rondla z czekoladową masą. Mieszam energicznie i dokładnie do połączenia się składników. Lekko ostudzoną polewą dekoruję wypieki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 15.04.2012 09:50
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak