Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem w chińskim stylu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 g
mięso mielone 400 g
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sos ostrygowy 1 łyżecz.
cebulka 1 szt.
por 1/2 szt.
sos chiński 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem w chińskim stylu

Cebulę obieram i drobno siekam. Pora myję i kroję w półkrążki. Makaron pełnoziarnisty gotuję w osolonym wrzątku kilka minut według instrukcji podanej na opakowaniu. Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję jajko, sos ostrygowy, sól, pieprz i posiekaną cebulę, mieszam dokładnie. Mięsną masę przekładam na rozgrzaną patelnię z półkrążkami pora i niewielką ilością oleju. Podsmażam całość, aż mięso będzie usmażone. Przekładam mięso do rondla, dodaję sos Hoi Sin i dokładnie mieszam, podsmażam około 5-10 minut na niewielkim ogniu. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze, wykładam sos. Podaję z surówką z pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.12.2012 00:55
ekstra
Margo1 03.12.2012 00:55
ekstra
Kate131 28.07.2012 07:59
dobry
Justyna Jussstiii 13.04.2012 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak