Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna fasolka w pomidorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
pomidory 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżecz.
cukier 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna fasolka w pomidorach

Fasolkę szparagową myję, obcinam końcówki i kroję w trzycentymetrowe kawałeczki. Przekładam fasolkę do garnka z wodą, dodaję sól i cukier do smaku i gotuję na niewielkim ogniu aż fasolka będzie ugotowana ale nie rozgotowana. Pomidory myję, sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w kosteczkę. Przekładam do rondla i duszę aż trochę odparuję płyn. Dodaję sól, pieprz i cukier do smaku oraz zioła. Mieszam dokładnie. Sos pomidorowy łączę z ugotowaną fasolką szparagową i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak