Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier puder 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
margaryna 1 kostka
aromat pomarańczowy
kisiel 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa

Jajka zmiksować z cukrem pudrem.Dodawać stopniowo:Kisiel (proszek), mąkę pszenną i proszek do pieczenia.Na koniec wlewać powoli rozpuszczoną margarynę i kilka kropli aromatu, nadal miksując.Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem .Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp.175 stopni.Piec 50 minut.Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.06.2012 20:59
ciekawe przepis, na pewno spróbować ten przepis
iziona 11.04.2012 13:16
Wygląda pysznie i dumnie na tym zdjeciu :)
dwa pokoje z kuchnią 11.04.2012 11:25
o!ciekawe!
EWI 11.04.2012 10:52
pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak