Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bagietki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
szynka 250 g
ser żółty 250 g
serek śniadaniowy 100 g
ogórek konserwowy 4 szt.
papryka konserwowa 2 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bagietki

Kroki postępowania

1
Bagietkę przekrawam wzdłuż tak jak do hot-doga, rozkładam i ze środka wybieram trochę miąższu. W środku smaruję bułkę dokładnie topionym serkiem. Obkładam bułkę plastrami szynki i sera żółtego. Ogórki konserwowe kroję wzdłuż w ćwiartki, a paprykę konserwową w paski. Warzywa układam wzdłuż bagietki po środku.
Krok 1 - Roladki z bagietki foto
2
Bagietkę zawijam dość ściśle jak roladę i owijam mocno folią spożywczą. Wkładam do lodówki na całą noc.
Krok 2 - Roladki z bagietki foto
3
Przed podaniem odwijam bułkę z folii i kroję na kromki grubości około 1 cm.
Krok 3 - Roladki z bagietki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.07.2013 18:30
świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek :)
rjustysia 05.10.2012 11:44
Tak podane kanapeczki wyglądają rewelacyjnie, bardzo chętnie je przygotuję na najbliższe spotkanie ze znajomymi:)
Jaheira11 13.04.2012 23:00
bardzo pomysłowe- świetnie wyglądają :)
Katarzyna87 11.04.2012 12:54
bardzo efektowne
suzana 11.04.2012 11:43
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak