Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ryżu i marmolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 2 szkl.
sól 1 szczypta
marmolada 200 g
bita śmietana 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ryżu i marmolady

Ryż wsypuję do garnka. Dodaję szczyptę soli. Zalewam gorącym mlekiem i gotuję na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie całe mleko i będzie miękki. W czasie gotowania często mieszam zawartość garnka, aby ryż nie przypalił się i nie przywarł do dna. Do szklaneczek nakładam po łyżce ugotowanego ryżu na zmianę z marmoladą. Wierzch deseru ozdabiam kleksem z bitej śmietany. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 11.04.2012 13:19
super
mikrusiak 11.04.2012 11:53
ulala... robi wrażenie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak