Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone łódeczki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 600 g
olej 3 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki szoruję, obieram, myję i kroję wzdłuż w nieduże łódeczki. Na dużej patelni rozgrzewam łyżkę oleju, przekładam na nią 1/3 część ziemniaków i smażę na średnim ogniu ok. 5 minut z jednej strony, przewracam, smażę 5 minut z drugiej strony. Następnie doprawiam łódeczki ulubionymi przyprawami i ziołami, przykrywam patelnię i smażę kolejne 5 minut. Smażę dotąd aż ziemniaki będą na zewnątrz złociste, a środku miękkie. Podaję z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 11.04.2012 10:05
fajniutkie :)
Karolinka111 11.04.2012 10:04
dobre na impreze jako zakaska
zoldiar 11.04.2012 09:59
mi nigdy nie wychodzą ;/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak