Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier podwójnie miętowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta duża doniczka
spirytus 200 ml
woda
landrynki 200-300 miętowe

Przepis i sposób przygotowania na: Likier podwójnie miętowy

Z krzaczka mięty oberwać listki, włożyć do możliwie małego słoika (ok.300 ml) i zalać spirytusem.
Zakręcić szczelnie i odstawić na 2 tygodnie w ciemne chłodne miejsce.
Następnie przecedzić, przelać do 700ml butelki i dodać miętówki.
Butelkę zakręcić, potrząsać, aż landrynki się rozpuszczą.
Dolać wodę do pełna i odstawić na kolejne 2 tygodnie w ciemne miejsce.
Po tym czasie nalewkę można już pić, jednak w miarę leżakowania robi się coraz lepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 29.08.2012 09:04
musi być pyszny
agnieszka214 02.08.2012 10:06
smaczne juz takei lubie
Habibi 08.05.2012 10:57
Zapomniałam dodać fotkę gotowego likierku - postaram się to dzisiaj nadrobić :)
eeee 08.05.2012 10:55
dzięki za przepis ja lobię nowości na 100 % wypróbuje :)
Anulka75
Anulka75 22.04.2012 10:03
super
eagle 12.04.2012 21:27
Do wypróbowania
Habibi 11.04.2012 08:32
Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak