Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna szynka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5- 2 kg
sól
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna szynka pieczona

Szynkę myjemy w zimnej wodzie, osuszamy kuchennym ręcznikiem. Nacieramy marynatą przygotowaną z oleju, soli, pieprzu, przyprawy do iwperzowiny oraz majeranku. Po tym układamy w misce i odstawiamy na około 3 godziny w chłodne miejsce. Układamy szynkę w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy na około 90 minut do nagrzanego do 180- 190 stopni piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.04.2012 12:26
pycha
EWI 11.04.2012 08:51
no i zdrowsza od tych sklepowych
EWI 11.04.2012 08:50
taka wędlinka jest najlepsza!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak