Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyczy udziec z ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka duża
Bazylia suszona Prymat
sól
olej roślinny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyczy udziec z ziołami

Udziec z indyka myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie nacieramy go dobrze olejem roślinnym, po czym oprószamy obficie solą, pieprzem, oregano, lubczykiem, bazylią i tymiankiem. Tak przygotowany udziec układamy w żaroodpornym naczyniu i odstawiamy na 2- 3 godziny. Później pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 90 minut. Zdjęcie przedstawia udziec już pokrojony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 14.04.2012 23:25
pyszne
iziona 11.04.2012 13:19
Pyszne mięsko jak dla typowego mięsożercy jak ja :)
EWI 11.04.2012 08:54
mmmm....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak