Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
oliwki zielone 1 słoiczek
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
papryka czerwona 1 łyżeczka
pomidor 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
oregano 1 łyżeczka
olej do smażenia 1/4 szklanki
jajko 1 szt
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Oliwki pokroić drobno, parę zostawić do posypania kotletów. Pomidora pokroić w plastry. W misce wymieszać mięso, cebulę, czosnek, bułkę, jajko, garść oliwek, sól, pieprz, zioła i paprykę słodką i ostrą. Uformować kotleciki. Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć kotlety na rumiano. Obsmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Na wierzch ułożyć po plastrze pomidora, kawałki oliwek i posypać startym serem i czerwoną papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 7-8 minut do czasu stopienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 15.02.2017 10:32
Bardzo smakowite smaki:)
ben-ka 24.09.2016 09:32
Ciekawy pomysł.
Grazyna0211 23.11.2015 20:43
pomysłowe kotlety
ada.la 20.11.2015 08:05
Danie z pomysłem
ronald88 13.04.2012 15:31
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak