Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami

Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • oliwki zielone

    1 słoiczek
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • pomidor

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • oregano

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    1/4 szklanki
  • jajka

    1 szt
  • ser żółty

    1/2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Oliwki pokroić drobno, parę zostawić do posypania kotletów. Pomidora pokroić w plastry. W misce wymieszać mięso, cebulę, czosnek, bułkę, jajko, garść oliwek, sól, pieprz, zioła i paprykę słodką i ostrą. Uformować kotleciki. Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć kotlety na rumiano. Obsmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Na wierzch ułożyć po plastrze pomidora, kawałki oliwek i posypać startym serem i czerwoną papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 7-8 minut do czasu stopienia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

15.02.2017 10:32
Bardzo smakowite smaki:)

ben-ka

24.09.2016 09:32
Ciekawy pomysł.

Grazyna0211

23.11.2015 20:43
pomysłowe kotlety

ada.la

20.11.2015 08:05
Danie z pomysłem

ronald88

13.04.2012 15:31
super polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat