Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe ciasteczka na patyku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka 300 dag
cukier puder 10 dag
jajko 2 szt
wanilia 1 laska
lukier
cukier puder 5 łyżka
woda 1 łyżeczka
Do ozdoby:
lukier plastyczny
ozdoby cukiernicze
jadalne pisaki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe ciasteczka na patyku

Mąkę i cukier puder siekamy z margaryną.

Jajka roztrzepujemy z ziarenkami wanilii, dodajemy do mieszanki.

Zagniatamy na gładkie ciasto, wkładamy na godzinę do lodówki.

Rozwałkowujemy i wycinamy foremkami wesołe ciasteczka.

Wbijamy w nie patyczki do szaszłyków i pieczemy w 180 stopniach do zrumienia. Czas zależy od piekarnika.

Po wystudzeniu ciasteczka smarujemy lukrem, wykładamy według uznania lukrem plastycznym i ozdabiamy pisakami bądź cukrowymi koralikami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 01.08.2012 12:47
super
Agata B 10.06.2012 21:26
wyglądają cudnie i na pewno tak też smakują:)))
barbarella 20.05.2012 21:07
wyglądają rewelacyjnie:)
olkaaa 12.04.2012 08:11
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak