Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na białej kiełbasie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała surowa 1 kg
czosnek 1 główka
buraki pieczone 1 kg
cebula 1 duża
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz ziarnisty płaska łyżeczka
sok z cytryny
przyprawa do potraw
śmietana
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na białej kiełbasie

Białą surową kiełbasę zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, przypieczoną cebulę, jarzynkę i pieprz ziarnisty.
Gotować 60 minut na niewielkim ogniu.
Odcedzić wywar.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki - dodać do wywaru.
Czosnek obrać i wycisnąć wprost do garnka.
Dodać też obrane i grubo utarte buraki.
Zakwasić zupę sokiem z cytryny.
Doprawić do smaku.
Podawać z pokrojonymi jajkami na twardo.
Można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 21.05.2012 11:34
lubię taki barszcz
Habibi 11.04.2012 00:19
Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak