Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schab z kaszą z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 600 g
majeranek 3 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1
kolendra 2 łyżeczki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab z kaszą z warzywami

W miseczce mieszamy olej z majerankiem, tymiankiem, kolendrą, pieprzem, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taką marynatą smarujemy schab, nakłuwamy go widelcem. Marynujemy całą noc w lodówce. Na drugi dzień przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a kolejne 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy schab w plastry i podsmażamy na patelni (na tłuszczu z niego uzyskanym). Podajemy z kaszą z warzywami firmy SyS. Kaszę zalewamy 300 ml zimnej wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 31.07.2012 20:27
super przepis
Kikiriki 22.04.2012 17:37
super
Iiiiii 18.04.2012 08:52
pyszne
Andysz 15.04.2012 10:07
smacznie wygląda;]
cukiereczek 15.04.2012 08:27
apetycznie
natii3624 12.04.2012 21:50
wygląda bardzo apetycznie! :)
natii3624 12.04.2012 21:50
wygląda bardzo apetycznie! :)
aginaa 11.04.2012 19:31
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak