Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowa rolada bez pieczenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
masło 6 łyżek
mleko 4 łyżki
masło 100 g
mleko 1/5 szklanki
cukier 2 lyzki
herbatniki 250 g
wiórki kokosowe 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowa rolada bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Masa ciemna: w malakserze kruszymy herbatniki bebe. Dodajemy kakao i mieszamy. Następnie wlewamy rozpuszczone masło i letnie mleko.
Krok 1 - kokosowa rolada bez pieczenia foto
2
Zagniatamy ciasto. Wkładamy na 30 minut do lodówki, a następnie rozwałkowujemy, aby uzyskać kształt prostokąta. Masa jasna:Wiórki kokosowe zalewamy gorącym mlekiem.
Krok 2 - kokosowa rolada bez pieczenia foto
3
Masło ucieramy z cukrem. Następnie do utartego masła dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Możemy dodać trochę alkoholu. Taką masą smarujemy ciemną masę i zawijamy w roladę. Chłodzimy 2-3 godziny w lodówce.
Krok 3 - kokosowa rolada bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 24.07.2012 20:31
muszę spróbować
Adamorek 10.06.2012 17:27
mniam
Adamorek 10.06.2012 17:27
mniam
aginaa 11.04.2012 19:31
polecam
Iwona56 11.04.2012 18:41
super przepis
novita26 11.04.2012 11:09
mniam mniam
novita26 11.04.2012 11:09
mniam mniam
ziutula
ziutula 11.04.2012 01:17
ale fajny przepis.... biorę do swojej zakładki "fajne ciacha"...
motylwe 10.04.2012 22:23
lubię ciasta o smaku kokosowym
Dorota76 10.04.2012 21:15
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak