Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt.
musztarda 1 łyżecz.
mleko 1 łyż.
masło 1 łyżecz.
sok z cytryny 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

Żółtko, musztardę, masło i mleko wlewam do miseczki i ubijam trzepaczką na parze, aż sos zgęstnieje. Następnie zdejmuję miskę z garnka z parującą wodą i ciągle ubijając, dodaję sok z cytryny, na koniec doprawiam sos solą i pieprzem. Sos podaję do jajek po benedyktyńsku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna96
Anna96 23.02.2016 15:22
Tego właśnie szukałam :) Dzisiaj wypróbuje .
wiola333 13.03.2013 14:30
dość ciekawa propozycja
Grażyna13 27.07.2012 13:08
Pycha :)
ronald88 11.04.2012 10:15
super
EWI 11.04.2012 10:07
mmm...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak