Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto pomidorowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak 200 g
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
bulion 1,5 szkl.
pomidory 1 puszka
bazylia 1 łyżecz.
tymianek 1/3 łyżecz.
chili 1 szczypta
parmezan starty 3 łyż.
krem z suszonych pomidorów 2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto pomidorowe

W rondlu rozgrzewam 2-3 łyżki oliwy. Cebulę obieram i siekam drobno. Podsmażam cebulkę na rozgrzanym tłuszczu, dodaję kaszę pęczak. Smażę całość na średnim ogniu, ciągle mieszając około 5 minut. Stopniowo dodaję gorący bulion po około 1/4 szklanki i cały czas mieszam aż kasza wchłonie płyn. W misce mieszam zmiksowane) pomidory z zalewą, ulubione zioła, chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy kasza wchłonie cały bulion, dodaję stopniowo po 3 łyżki dodawać ziołowy sos pomidorowy. Gotuję tak jak poprzednio do czasu aż kasza będzie miękka. Na koniec dodaję 2 łyżeczki kremu z suszonych pomidorów i wsypuję starty parmezan, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 11.04.2012 17:30
super
SylwiaMagdaSabin 11.04.2012 17:30
super
SmacznaPyza 10.04.2012 19:15
coś dla mnie - bardzo lubię pęczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak