Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watnik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kwaśna 1/2 l
cukier puder 4 łyżki
galaretka agrestowa 1 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Watnik

Śmietanę ubijać z cukrem pudrem , dodać rozpuszczoną żelatynę. Zrobić galaretki wg przepisu na opak wlać do płaskiego naczynia , jak stężeją pokroić w kostkę dodać do masy i wymieszać. Przekroić biszkopt na połowę . Smarować masą przełożyć drugim plackiem i wierzch smarujemy bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina16 11.01.2013 13:24
robię podobny z jogurtem naturalnym ;)
dorotka0000025 15.09.2012 12:56
fajna nazwa :)
Mati13 24.07.2012 15:19
pięknie wygląda
bartek8585 23.06.2012 12:00
nie słyszałem nigdy takiej nazwy ale ciasto jadłem:)
romanrafal
romanrafal 20.06.2012 17:25
podoba mi się
rjustysia 10.06.2012 11:24
Świetne ciasto, akurat na upały :)
olkaaa 22.05.2012 07:41
super
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 11.05.2012 16:34
extra biszkoptowy przekładaniec- pomysłowy
Wacław 08.05.2012 10:40
przepyszny deser !
Katarzyna59 08.05.2012 09:33
pychotka
mirosława4 21.04.2012 23:23
pychotka podobne robiła kiedyś moja mama:)
Elżbieta17 20.04.2012 18:36
robię podobne, jest pyszne:)
Kuchareczka2 14.04.2012 18:23
pyszne ciasto polecam
Aneta41 14.04.2012 18:20
pierwsze słyszę o tym cieście, ciekawe czy dobre??:)
zdzislawa2 14.04.2012 12:53
pycha
owca441 12.04.2012 17:16
ciasto pyszna a nazwa ciekawa
rutynka 11.04.2012 10:51
Lubię to ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak