Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini torciki red velvet

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szklanka
cukier 3/4 szklanka
kakao 1 łyzki
maślanka 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
jajko 2 szt
czerwony barwnik w żelu 20 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczki
Krem:
śmietana 30% 400 ml
serek śmietankowy 125 ml
cukier waniliowy 2 łyżka
śmietanfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki red velvet

Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

To samo robimy z mokrymi składnikami, dodając do nich barwnik, mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.

Łączymy składniki suche z mokrymi.

Ciasto nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

Dokładnie studzimy babeczki.

Śmietankę ubijamy, dodając do niej cukier waniliowy i śmietanfix.

Gdy będzie sztywna, stopniowo dodajemy serek, ubijając do połączenia się składników.

Babeczki kroimy w plastry o grubości około1,5 cm i przekładamy kremem.

Ozdabiamy według uznania.

Ja uważam, że najładniej wyglądają ozdobione okruchami ciasta.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 23.04.2012 15:12
pięknie wyglada
dwa pokoje z kuchnią 10.04.2012 23:17
bardzo efektowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak