Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1 plaster
jabłko 1/4 sztuka
ser żółty 1 garść
masło 1/2 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Schab myjemy, osuszamy, rozbijamy i przyprawiamy. Następnie na oleju obsmażamy z obu stron. W międzyczasie naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem. Po wysmażeniu schabu wkładamy go do naczynia żaroodpornego na który kładziemy pokrojone w plastry jabłka. Pieczemy około 20 min. w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie posypujemy serem i czekamy aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.10.2016 21:45
smaczne danie
monika1968 01.05.2012 10:49
Wygląda apetycznie
Kas2 24.04.2012 09:39
apetycznie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak