Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik z polewą czekoladową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 150 g
jajko 2 szt.
śmietana 18 proc 2 łyż.
miód 2 łyż.
mleko 3 szkl.
masło 150 g
cukier puder 3/4 szkl.
cukier wanilinowy 1 łyżecz.
kasza manna 6 łyż.
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
polewa czekoladowa 1 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z polewą czekoladową

Ciasto: Z podanych składników wyrabiam gładkie ciasto i dzielę je na 4 części równe. Piekę na lekko złoty kolor 4 placki w temp. ok. 160-180 st.C Krem: Kasze mannę gotuję na mleku dodając cukier waniliowy. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę i ostudzoną kasze dodaję do utartego masła. Składam ciasto: 1 placek, dżem, trochę kremu; 2 placek, krem; 3 placek, dżem, trochę kremu; 4 placek. Wierzch ciasta dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak