Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 3 kostki
kapusta pekińska 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
marchewka 3 szt.
ziemniaki 5 szczypta
koncentrat pomidorowy 2 łyż.
sok z cytryny 1 łyżecz.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżecz.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
tymianek 1 łyżecz.
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Warzywa kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuje. Do dużego garnka, wlewam trochę oleju i podsmażam najpierw paprykę, a później dorzucamy resztę warzyw. Zalewam 8 szklankami wody i wrzucamy kostki rosołowe, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, i resztę przypraw. Zagotowuje i na końcu dodaje koncentrat i sok z cytryny, mieszam. Gotuje jeszcze 15 min. po czym podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak