Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w polędwicy łososiowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
ogórki kiszone 2 szt
polędwica łososiowa 16 plasterków
jogurt naturalny 4 łyzka
chrzan 2 łyżka
pietruszka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w polędwicy łososiowej

Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki.

Ogórki przekrawamy na 8 części.

Każdą ćwiartkę jajka wraz z kawałkiem ogórka kiszonego zawijamy w plasterek polędwicy.

Jogurt mieszamy z chrzanem i pietruszką.

Ruloniki polewamy powstałym sosem chrzanowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.04.2012 15:41
Polędwica łososiowa to moja ulubiona wędlinka - też robię podobne zawijaski ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak