Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa ze śmietaną

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
śmietana 30% 1 szkl
mąka 1 szkl
budynie waniliowe bez cukru 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1, 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa ze śmietaną

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać na przemian budyń z mąką zmieszaną z proszkiem, dolewając śmietankę. Na koniec dodać ubite białka. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec 45 min w temp. 175st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 31.08.2014 04:01
Coś niesamowitego, przepyszna!
RenataZ-et 01.11.2013 20:42
wygląda rewelacyjnie
Iwusia 20.10.2013 13:23
bardzo smakowita babeczka
adelajda 30.08.2013 14:03
wspaniała babka :)
caralajna 20.01.2013 13:23
wygląda niesamowicie, wspaniałe ciasto
malaczarna23 19.07.2012 18:04
pyszna
eli82 11.04.2012 16:37
super wygląda
anemon 11.04.2012 08:23
Wspaniale się prezentuje Twoja babka.
Katarzyna56 10.04.2012 22:43
Smaczna
SmacznaPyza 10.04.2012 19:17
bardzo apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak