Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z ananasem i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 g
serek kremowy 250 g
ciasteczka digestive 1 szkl.
masło roztopione 1/2 szkl.
cukier 2 łyż.
cynamon 1/3 łyżecz.
orzeszki ziemne 1/4 szkl.
dżem wiśniowy 5 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z ananasem i serem

Najpierw robię spód. Cukier rozpuszczam z masłem, mieszam z pozostałymi składnikami. Gotową masą wykładam wysmarowany masłem spód torownicy. Podpiekam 10 minut w 180*C. Odcedzam krążki ananasa, syrop zostawiam. Podgrzewam syrop ananasowy, rozpuszczam w nim żelatynę, dzielę na dwie części. Jedną część mieszam z serkiem, następnie wylewam na ciasteczkowy spód. Wstawiam do lodówki do schłodzenia. Na cieście układam kawałki ananasa. Polewam drugą częścią syropu. Wstawiam do lodówki. Dekoruję ciasto dżemem wiśniowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak